Головний зміст

54g5r6urtuh203005nТакі пропозиції було висунуто в новому Законопроекті про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Реалізація положень даного Законопроекту дозволить уникнути монополізації та надмірної концентрації земель сільськогосподарського призначення в одних руках. Також це надасть певний час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку таких земель. 
 
 
Слід також зауважити, що було зареєстровано також Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення», в якому зазначається, що заборона на продаж земель сільського господарського призначення повинна бути постійною. В цьому випадку, розпоряджатися землею від імені народу будуть територіальні громади та об’єднання територіальних громад.  При цьому територіальні громади та об’єднані територіальні громади зможуть передавали землі сільськогосподарського призначення лише в оренду. Земельні ділянки (паї) сільськогосподарського призначення, які знаходяться у власності, після набрання чинності цього закону, можуть використовуватися, але продати таку земельну ділянку можна буде лише територіальній громаді за вартістю нормативної оцінки землі.