Головний зміст

9e517c1900d8c4270a29d8b688bff669У зв'язку  з тим, що біля суду неодноразово відбувалося блокування і захоплення суддів, обговорювалася пропозиція внести в Закон України «Про судоустрій і статус суддів» норму про заборону мітингів і демонстрацій на відстані ближче 50 м від суду. Про це заявив суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Олександр Кармазін.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«На відстані ближче 50 м до приміщень і будівель судів забороняється проведення мітингів, демонстрацій, акцій протестів, інших подібних або аналогічних акцій, розміщення і демонстрація плакатів, гучномовців та ін. допоміжної апаратури або обладнання для проведення таких акцій. Припинити такі акції служба судової охорони може за допомогою Національної поліції України, Національної гвардії України», - уточнив суддя.
 
 
Однак, на даний час, ініціатива ще не була реалізована. Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя планує реалізувати цю ініціативу у вигляді проекту закону або пропозицій до Прикінцевих та Перехідних положень Закону України «Про Вищу раду правосуддя».