Головний зміст

60217 жовтня 2016 року відбувся громадський форум «Громадянин. Суддя. Як судова реформа вплине на кожного з нас». У заході взяв участь секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Громадський форум організований Офісом зі сприяння демократії (Democracy Reporting International) в рамках проекту «Вихід за межі Києва: посилення регіональних суб'єктів змін для сприяння ключовим політичним реформам», що впроваджується DRI у співпраці з Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. 
 
 
Під час заходу члени Конституційної Комісії та Ради з питань судової реформи, судді, народні депутати України, міжнародні експерти та громадські активісти обговорили, як вплине судова реформа на громадян та суддів після впровадження змін. Учасники форуму дискутували щодо кроків, необхідних для забезпечення успішної реалізації реформи.
 
 
Станіслав Щотка розповів про кваліфікаційні вимоги під час кваліфікаційного оцінювання суддів. Він також зазначив, що завданням Комісії є формування нового Верховного Суду, де працюватимуть фахові, чесні та порядні судді. Конкурс до ВС відбуватиметься у відкритих процедурах.
Під час форуму відбулися також телемости з Харкова, Львова та Одеси, звідки до дискусії приєднались судді, практикуючі юристи та громадські активісти з регіонів.