Головний зміст

118685Сьогодні члени Ради суддів України та члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яку представляли члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Андрій Василенко і Тетяна Шилова, провели консультації щодо двох документів: Порядку формування і ведення суддівського досьє та Порядку формування і ведення досьє кандидата на посаду судді.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Як зазначила Голова Ради суддів Валентина Сімоненко, від визначення алгоритму формування цих Порядків залежить, значною мірою, якісний склад майбутнього суддівського корпусу. "Саме у суддівському досьє закладається основна інформація про суддю, як про фахівця, так і про людину. Ми повинні не допускати у майбутньому таких ситуацій, коли суддя, маючи гарні знання з юриспруденції, виявляється людиною не доброчесною, чи кандидат на посаду судді матиме проблеми з нею (доброчесністю). Щоб так не траплялося, моніторинг життя судді (кандидата на посаду судді) здійснюватиме громадська рада доброчесності, висновки (рекомендації) якої, мають враховуватися не тільки при кваліфікаційному оцінюванні і при призначенні на посаду, як вимагає того закон, а впродовж усієї суддівської кар'єри", - переконана Валентина Сімоненко.
 
 
Щодо проектів Порядку формування і ведення суддівського досьє та Порядку формування і ведення досьє кандидата на посаду судді, то зараз ці документи ретельно виписуються з урахуванням нових вимог Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який вступив у дію з 30 вересня 2016 року, для подальшого затвердження ВККС України