Головний зміст

01 celuyu tvoya fiskalnaya sluzhbaУряд надав можливість українським сім’ям, які не підпадають під дію житлової субсидії, сплачувати рахунки за теплопостачання рівними частинами протягом року. Тобто у споживачів буде можливість в опалювальний період сплачувати лише 50% вартості спожитих послуг, решту - 50% рахунку  - доплатити у літній період. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідне рішення було прийнят на засіданні Кабінету Міністрів України та закріплено ухвалою Постанови «Про зменшення фінансового навантаження на споживачів в оплаті за послуги централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату за послугу з централізованого опалення».
 
 
Для цього родині варто звернутися із письмовою завою до виконавця послуги з централізованого опалення про надання розстрочки в оплаті житлово-комунальної послуги  з теплопостачання. Починаючи з дати подання заяви щомісяця протягом опалювального періоду тепло-комунальне підприємство виставлятиме рахунок у вигляді 50% від нарахованої плати за спожиту послугу.
 
 
Решту суми – неоплачених 50% від нарахованої протягом опалювального періоду плати за житлово-комунальну послугу виставлятиметься споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами, починаючи з травня до вересня включно.
 
 
Розрахунок та розподіл рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої протягом опалювального періоду плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення здійснюється виконавцем житлово-комунальної послуги з централізованого опалення.
 
 
У разі звернення споживача, який не має житлової субсидії, із заявою для отримання розстрочки в оплаті комунальних рахунків та теплопостачання, тепло-комунальне підприємство у платіжному документі передбачить:
 
 
- графу для зазначення оплати 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду
- графу розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювальногоперіоду суми неоплачених 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення.
 
 
Цим рішенням Уряд підтверджує свою готовність надати підтримку тим українським родинам, чий рівень доходу не дозволяє поки сплачувати нові комунальні рахунки. Водночас, держава потурбується про тепло-комунальні підприємства, а саме про збалансування різниці між оплатою послуг споживачами та оплатою за природній газ, а також подбає про те, щоб НАК «Нафтогаз» не виставляв їм жодних штрафів у зв’язку із прийнятим рішенням.