Головний зміст

9e517c1900d8c4270a29d8b688bff669Депутати пропонують ввести мораторій на реалізацію майна за комунальні борги до 1 січня 2018 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, на початку жовтня 2016 року в Верховній Раді був зареєстрований законопроект №5250 «Про мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за несплату житлово-комунальних послуг».
Таке рішення народні депутати прийняли разом із появоюнапруги, що виникла серед малозабезпечених та соціально незахищених верств населення після прийняття Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи і створення передумов для економічного зростання в Україні»
 
 
Через заборгованість за несплату комунальних платежів у певних верств населення виникла проблема з тим,  що у нихможуть забрати їхнє житло. Та дана ситуація є неприпустимо в умовах фінансової кризи і суперечить ч. 2 ст. 47 Конституції України, яка передбачає, що ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду.
 
 
Законопроектом же пропонується встановити мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за несплату житлово-комунальних послуг до 1 січня 2018 року.
 
 
Як прогнозують народні депутати, прийняття проекту сприятиме захисту інтересів малозабезпечених та соціально незахищених верств населення, дозволить мінімізувати випадки безпідставного позбавлення житла, а також створення передумов для відстоювання конституційних прав і інтересів людини і громадянина.