Головний зміст

7a60bd7c71a55d14f48a013a4ddfa7dc 1439569470 slider largeВчора, 25 жовтня відбулося5-е засідання Національної ради реформ присвячене питанням вдосконалення податкової системи, на якому Президент Петро Порошенко розповів про нововведення та проекти законів, які готуються до подання на розгляд Верховної Ради.

 

 

 

 

 

Велику увагу Президент звернув на важливість впровадження електронного кабінету платника податків, як чергового етапу проведення реформи податкової системи.

 


За словами Президента, введення електронної кабінету платника податків - це ключова антикорупційна ініціатива, яка унеможливлює отримання хабара. «У процесі здачі податкової звітності ти не спілкуєшся з чиновниками. Будь-яка спроба втрутитися в цей процес відразу фіксується і виникає питання на якій підставі це зроблено », - додав він.

 


Також Петро Порошенко наголошує на необхідності збереження спрощеної системи оподаткування для малих підприємців.
«Дуже важливо, щоб ми в даний час зберегли спрощену систему оподаткування», - сказав Президент.

 


При цьому Голова держави особливо підкреслив, що це не стосується нечесних великих компаній, які намагаються мінімізувати оподаткування або незаконно ухилитися від сплати податків. «Яке це має відношення до людей на ринках, коли людина самозайнята і повинна захистити себе, нагодувати себе. Наше завдання - підвищити прозорість, підвищити соціальний захист та дати гарантовану перспективу », - зазначив Петро Порошенко. Він підкреслив, що влада в цьому питанні є «партнером для людей».

 


Не минула уваги Президента і система відшкодування ПДВ. Він наголосив, що: «Дуже важливо, що буде створено єдиний реєстр ПДВ. Я вірю, що нарешті ми зможемо зробити, і це буде величезне досягнення, вперше за 25 років існування - Україна буде вчасно, прозоро виплачувати і відшкодовувати ПДВ »

 


Також, переконаний Президент, введення відкритої системи відшкодування ПДВ є не тільки інструментом поліпшення якості адміністрування податків, спрощення життя для платників податків, а й потужним інструментом зменшення корупції. «Буде значно менше спокуси створювати позапланові перевірки, зустрічні перевірки або ще щось, що не просто ускладнює життя сумлінного платника податків. Це значно покращує інвестиційний клімат в нашій країні », - додав Петро Порошенко.