Головний зміст

3258820.10.2016 року Верховна Рада України прийняла Законопроект про Державний бюджет на 2017 рік у першому читанні. Проте на цьому процедура затвердження Законопроекту ще не завершилась.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На даному етапі триває обговорення та голосування щодо  висновків та пропозицій до бюджету, які після схвалення набудуть статусу Бюджетних висновків ВРУ. При цьому Уряд за участю представників Комітету з питань бюджету має подати до 3 листопада на розгляд ВРУ бюджет та порівняльну таблицю на відповідність бюджетним висновкам. Опісля цього Комітет займається підготовкою висновку щодо врахування Бюджетних висновків ВРУ.На цьому етапі пропозиції нардепів та комітетів розглядатися не будуть.
 
 
20 листопада має відбутися доповідь Міністра фінансів Данилюка Олександра Олександровича та Голови Комітету Павленка Андрія Васильовича. За результатами їх доповіді, якщо показники бюджету залишаються збалансованими, буде ставитися на голосування пропозиція щодо прийняття у ІІ читанні та в цілому.
 
 
До 25 листопада Комітет готує проект бюджету до ІІІ читання та пропозиції щодо усунення суперечностей і помилок у тексті статей Держбюджету. За підсумком подається порівняльна таблиця й остаточна редакція.
 
 
1 грудня Павленко Андрій Васильович та Данилюк Олександр Олександрович доповідають про пропозиції щодо усунення суперечностей і помилок у тексті статей бюджету, а також проводиться голосування пропозицій комітету та прийняття бюджету в цілому.
 
 
Процедуру завершує підписання Закону Президентом України. Тож протягом 3 днів з дня прийняття ВРУ Держбюджету Уряд подає Президенту обґрунтування і розрахунки щодо бюджетних показників, змінених порівняно з проектом поданим до І читання. Проте, якщо Президент поверне Держбюджет до ВРУ для повторного розгляду із вмотивованими і сформульованими пропозиціями, Уряд має у тижневий строк подати ВРУ зміни до показників, та оновлені додатки до нього, відповідно до пропозицій Президента.