Головний зміст

1 52553519e97e652553519e9825У ВРУ зареєстровано  Проект закону№5276-1 від 01.11.2016 про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом виробничого обладнання.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Депутати запропонували доповнити статтю щодо звільнити від сплати мита обладнання, за визначеним переліком УКТ ЗЕД, що використовується у виробництві незалежно від того, чи воно використовується у власному виробництві, чи ні. 
 
 
Метою прийняття законопроекту є розвиток вітчизняного виробництва, встановлення нульового ввізного мита на виробниче обладнання для зменшення витрат при створенні нових та модернізації існуючих виробництв.
 
 
Також суттєвим зазначенням є те, що товари не звільняються від оподаткування ввізним митом, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.
 
 
Безумовно, даний законопроект містить в собі багато плюсів, які позитивно відобразяться на розвитку економіки держави. По- перше, це зменшення витрати всіх суб'єктів господарювання при створенні нових та модернізації існуючих виробництв. По-друге, відбудеться підвищення інвестиційної активності підприємств реального сектору економіки та збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій до України. По-третє, зросте рентабельність виробничих підприємств та строк окупності капітальних інвестицій при модернізації існуючих та створення нових виробництв з використанням виробничого обладнання закордонного виробництва. По-четверте, збільшиться конкурентоздатність, обсягів виробництва та експорту продукції української промисловості, а також податкових надходжень від діяльності підприємств до бюджетів усіх рівнів.
 
 
Також не можна не відзначити те, що проект Закону на момент внесення не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України. 
 
 
Отже, дані зміни сприятимуть розвитку національного виробництва, оскільки збільшитьсявикористання імпортного обладнання, за рахунок нульового ввізного мита на нього. Як наслідок цього  відбудеться модернізація існуючого та введення нових технологій виробництва. Дані зміни приведуть до збільшення обсягу конкурентоздатної продукції українського виробника на світовому ринку. Оскільки новітні технології дозволять виробляти більш якісну продукцію, яка б відповідала вимогам світових стандартів, що призведе до збільшення попиту та залучення іноземних інвестицій.