Головний зміст

171264Депутати подали до ВРУ Проект Закону № 5367 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію»  (щодо уточнення вимог до осіб, які претендують на зайняття посади поліцейського)».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ініціатори  Законопроекту зазначають, що практична реалізація Закону «Про Національну поліцію» свідчить, що для зайняття посади поліцейського мало отримати повну загальну середню освіту та  пройти попередню фахову підготовку МВС.
 
 
З огляду на повноваження поліції, передбачені чинним законодавством, працівник поліції повинен мати фахові знання у сфері права, бути компетентним у своїх правах, правах громадян, а також розумітись на положення законодавчих актів України й міжнародних конвенцій. Необхідно також мати відповідні навички до дисципліни, поваги, захисту прав громадян й підтримання порядку та законності.
 
 
Тому в проекті пропонується внести доповнення до статті 17 та 49 Закону України «Про Національну поліцію», відповідно до яких на службу до поліції приймаються громадяни України, які пройшли військову службу, мають повну вищу юридичну освіту. 
 
 
Таким чином, прийняття зазначених змін забезпечить наповнення лав поліції компетентними й кваліфікованими працівниками, які на належному рівні забезпечать охорону прав і свобод людини, протидію злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку.