Головний зміст

VDVSdtvjjhdgfОсоби, які мають намір здійснювати діяльність приватних виконавців, повинні пройти відповідну процедуру допуску до професії приватного виконавця.

 

 

 

 

 

 

Згідно з Законом України від 02.06.2016 № 1403-VIII «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших осіб» та Порядком допуску до професії приватного виконавця, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 25.10.2016 № 3053/5, першим етапом процедури допуску є проходження навчання.

Реалізуючи положення вказаних актів, Інститут права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України розпочинає проведення Навчальних курсів з отримання знань у сфері примусового виконання судових рішень і рішень інших органів.

Навчальні курси є безперервним процесом і здійснюються на принципах доступності, ґрунтовності, системності й послідовності викладення навчального матеріалу, поєднання теоретичних знань з практичними вміннями та навичками щодо економічних прав і свобод людини й громадянина, системи органів та осіб, які відповідно до закону здійснюють примусове виконання рішень судів та інших органів, процедури виконавчого провадження, в тому числі судового контролю за ним, відповідно до затвердженого Інститутом плану навчальних курсів.

Відповідно до пунктів 2, 3 і 5 розділу ІІ вищезазначеного Порядку Навчальні курси будуть проходити на підставі укладеного між слухачем та Інститутом договору та відповідно до плану Навчальних курсів, затвердженого Інститутом та погодженого з Міністерством юстиції України.

Курс навчання складає 23 робочі дні. Вартість навчання – 6100 грн. (у т.ч. ПДВ). Заняття першої групи слухачів розпочнеться 28 листопада 2016 в місті Києві.

Зазначимо, що наступними етапами після проходження навчальних курсів буде стажування та складання кваліфікаційного іспиту.