Головний зміст

29f483b467579085110241178933b937На розгляд ВРУ надано Проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про судовий збір" (щодо повернення судового збору за наслідками оскарження ухвал) 5402 від 16.11.2016 року.

 

 

 

 

 

 

Законопроект доповнює статтю 7 Закону України «Про судовий збір» положеннями, відповідно до яких судовий збір повертається у випадку задоволення апеляційної або касаційної скарги на ухвалу суду, задоволення заяви про перегляд ухвали суду у Верховному Суді України, якщо за наслідками задоволення скарги або заяви справа направлена на новий розгляд або для продовження розгляду.

Таким чином у разі, якщо особа оскаржила ухвалу суду, виграла і справа була направлена для продовження розгляду судовий збір буде повернутий, оскільки, фактично, протилежною стороною для цієї особи був суддя, який виніс неправильне рішення, а не його процесуальний супротивник.

Отже, законопроект відновить справедливість у системі сплати судового збору та покращить доступ до правосуддя для громадян, адже сторони не мають сплачувати кошти за помилки в судовій системі.