Головний зміст

IMG 7495 1Сьогодні голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та суддя Володимир Петренко беруть участь у конференції  «Новий погляд на суддівське самоврядування» в місті Києві.

 

 

 

 

 

 

Конференція має на меті обговорення в професійному середовищі питань, пов’язаних із суддівським самоврядуванням та судовим адмініструванням у світлі останніх змін до Конституції, та визначення шляхів підвищення ефективності роботи органів суддівського самоврядування.

IMG 7502

 

 

IMG 7497

 

У конференції приймають  участь Марі Л. Йованович, Посол США в Україні; Ігор Бенедисюк, голова Вищої ради юстиції; Валентина Сімоненко, Голова Ради суддів України; Олексій Філатов, заступник Глави Адміністрації Президента; Сергій Пєтухов, Заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції; Олена Зеркаль, заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції; Зеновій Холоднюк, Голова Державної судової адміністрації України. До участі також запрошені народні депутати України, представники Адміністрації Президента, Ради з питань судової реформи, Вищої ради юстиції, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації, національних антикорупційних органів, а також судді, адвокати, науковці, вітчизняні та міжнародні експерти.

 

IMG 7494

 

 

IMG 7498

 

 

 

 

IMG 7499

 

IMG 7501

 

В рамках заходу відбудеться обговорення міжнародних і європейських стандартів функціонування органів суддівського самоврядування, дотримання суддівської етики, судового адміністрування, а також визначення напрямів та механізмів налагодження ефективної співпраці між установами судової влади з іншими гілками влади, включаючи Верховну Раду України, Адміністрацію Президента України та національні антикорупційні органи.

 

IMG 7495

 

 

Конференція організована Програмою USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», за підтримки Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», Норвезької місії радників з питань верховенства права в Україні та Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи, що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади. Під час заходу буде презентовано Програму USAID «Нове правосуддя», яка розпочала роботу в жовтні 2016 року і реалізується з метою надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

 IMG 7508

 

 

IMG 7507

 

 

IMG 7509