Головний зміст

1813206Глава  держави підписав Закон «Про джерела фінансування дорожнього господарства України» який удосконалює механізм фінансування будівництва доріг. 

 

 

 

 

 

 

 

Також були підписані Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування» і Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо удосконалення механізму фінансового забезпечення дорожньої галузі».

 

Президент відзначив, що буде продовжено експеримент щодо направлення 50% зібраних зверх плану митних надходжень на дорожнє будівництво. Глава держави наголосив, що така система показала свою ефективність в західних областях. В той же час, за словами Петра Порошенка, в Одеській області цей експеримент працював набагато гірше, однак висловив сподівання, що зараз ситуація буде покращуватися.

 

Президент також наголосив, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб ліквідувати «той провал, який був на будівництві дороги «Одеса-Рені», і проект має бути завершений в повному обсязі».

 

Президент висловив сподівання, що вже з перших тижнів і місяців роботи буде продемонстроване ефективне управління цієї галузі. «Це те, чого чекають люди. Коли є дорога, то є розвиток регіону. Коли є дорога, то зберігається час і транспортні засоби, значно покращуються перспективи та інвестиційна привабливість регіону», - зазначив Глава держави.

 

Він нагадав, що багато років в Україні фактично не будували дороги. «Це було джерело для  розкрадання коштів платників податків та хабарництва. Дуже радий, що на сьогоднішній день собівартість та якість доріг, в тому числі капітального ремонту та будівництва доріг, значно поліпшилось», - додав Петро Порошенко.