Головний зміст

121066Вчора, 15 грудня 2016 року, у присутності Глави Держави, присягу склали судді, які були призначені на посаду у перехідний період судової реформи задля забезпечення громадянам доступу до правосуддя.

 

 

 

 

 

 

 

За даними Ради суддів України, на цьому етапі через звільнення значної кількості старих суддів має місце недоукомплектація судів різних інстанцій, що унеможливлювало їх ефективну роботу.

 

Серед новообраних суддів – 4 з Одеської області.

 

 

Так, Арцизький районний суд отримав відразу двох нових суддів – Вероніку Черевату та Сергія Варгаракі, які до призначення на посади суддів працювали в Київському районному суді м.Одеси.

 

Наталія Манжос призначена суддею Кілійського районного суду, а Олена Медведєва - Миколаївського райсуду.

 

Глава держави звернув увагу новопризначених суддів на те, що зараз наша країна переживає якісно новий період свого розвитку, а її громадяни особливо гостро потребують захисту правди, справедливості, чесного і справедливого суду. Президент зазначив, що на суддів, які сьогодні приведені до присяги, покладається величезна відповідальність.

 

Петро Порошенко акцентував, що новопризначені судді першими розпочинають свою роботу в умовах зміненого Основного закону України. Наступними складатимуть присягу судді нового Верховного Суду, конкурс до якого зараз триває. Впродовж найближчих трьох місяців кандидати, які подали свої документи для участі в конкурсі, пройдуть декілька етапів відбору. Петро Порошенко закликав комісію бути чесною, неупередженою та відкритою, а громадськість пильно слідкувати за ходом конкурсу.