Головний зміст

im578x383 fin polic izdato.netВерховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила закон, який передбачає створення фінансової поліції та єдиного реєстру ПДВ. Закон набирає чинності з 1 січня 2017 року.

 

 

 

 

 

 

"За" законопроект №5368 проголосували 240 народних депутатів.

 

Закон передбачає введення єдиного публічного реєстру заяв на бюджетне відшкодування ПДВ, згідно з яким кошти, які підлягають відшкодуванню, будуть перераховуватися в автоматичному режимі.

 

Також документ передбачає ліквідацію податкової міліції і створення нового органу - Фінансової поліції, діяльність якої буде регламентуватися окремим законом.

 

Депутати вилучили із законопроекту пропозицію про передачу баз даних від ДФС в Мінфін, яку уряд і Мінфін раніше називали однією з ключових антикорупційних норм в цьому проекті.

 

Прикінцевими та перехідними положеннями Кабміну передбачено:

 

  • до 1 липня 2017 забезпечити проведення незалежного аудиту баз даних та інформаційних ресурсів, що використовуються контролюючим органами; визначити порядок контролю, у тому числі моніторингу, центральним органом, який формує і реалізує фінансову політику, адміністрування центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, баз даних та інформаційних ресурсів, що використовуються для адміністрування податків, зборів та інших платежів;
  • у шестимісячний термін з дня набрання чинності цим Законом забезпечити розробку, створення і впровадження програмного забезпечення електронного кабінету;
  • до 1 липня 2017 розробити і внести до Верховної Ради України проект закону про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів;
  • до 1 липня 2017 розробити і внести до Верховної Ради України проект закону про запровадження податку на виведений капітал.