Головний зміст

387Президент Петро Порошенко підписав Закон України від 20 грудня 2016 року №1794-VІІІ «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», що був внесений до Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України. Закон був прийнятий парламентом у другому читанні та в цілому 278 голосами народних депутатів України.

 

 

Закон визначає механізм оплати послуг патронатних вихователів та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя.

Зокрема, змінами до Бюджетного кодексу України передбачено: віднесення до видатків, що здійснюються з бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад видатків на сім’ї патронатних вихователів у складі видатків на навчальні заклади для громадян, які потребують соціальної допомоги та реабілітації. 

Закон також передбачає включення до 1 січня 2019 року видатків на оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя до складу видатків на державні програми соціального захисту, які проводяться за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету.

Змінами до Бюджетного кодексу України також передбачено забезпечення з 1 січня 2019 року фінансування за рахунок видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, видатків на оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя у складі видатків на соціальний захист та соціальне забезпечення.