Головний зміст

img3884 f4eb6f8e4eУ Державній судовій адміністрації України за участі очільників судової влади, начальників територіальних управлінь ДСА України в областях, начальників управлінь та відділів центрального апарату ДСА України відбулася нарада за підсумками роботи у 2016 році.
 
 
 
 
 
 
 
У нараді взяли участь Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, заступники Голови ДСА України Людмила Гізатуліна та Ольга Булка, начальник планово-фінансового управління Ярослав Покотило, директор державного підприємства "Інформаційні судові системи" Віталій Живаєв, начальники територіальних управлінь та керівники структурних підрозділів ДСА України.
 
З вітальним словом до учасників наради звернувся Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк. Він зазначив, що з прийняттям нового Закону України "Про Вищу раду правосуддя", у 2017 році головним завданням для судової системи України буде забезпечення безперервності здійснення правосуддя. Разом з тим, з його слів, потрібно буде вирішувати цілий ряд питань, які пов'язані з організаційним забезпеченням діяльності новоствореної інституції та діяльності судової влади загалом.
 
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко звернула увагу присутніх на те, що у зв'язку зі змінами, які внесені до Основного Закону України та з прийняттям Законів "Про судоустрій і статус суддів" "Про Вищу раду правосуддя", повноваження Ради суддів України дещо змінилися, проте незмінним залишається, з її боку, контроль за організацією роботи судів. "Українські суди мають забезпечувати не тільки належне здійснення правосуддя, а й створювати відповідні умови для громадян, які звертаються до них за захистом своїх прав", - наголосила Валентина Сімоненко. Вона також подякувала колективу ДСА України за ефективне виконання поставлених завдань та висловила сподівання, що і в прийдешньому році працівники ДСА України забезпечать високий рівень функціонування судової системи.
 
Підсумовуючи результати діяльності у 2016 році, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк зазначив, що поточний рік став знаковим для судової системи в частині матеріально-технічного забезпечення: капітально відремонтовано і введено в експлуатацію цілий ряд судів в різних областях України, триває процес забезпечення судів новими системами технічної фіксації судового засідання, оновлюється комп'ютерне, серверне обладнання та програмне забезпечення, що свідчить про реальну і комплексну підготовку до запровадження в судах "електронного суду".
 
Відтак, під час наради було розглянуто питання про особливості фінансового забезпечення органів судової влади у 2017 році, щодо результатів проведених контрольних заходів відділом аудиту, стан забезпечення судів належним приміщеннями, а також про формування та подання звітності, стан інформатизації та управління персоналом та інші.
 
 
 
Джерело: ВРЮ