Головний зміст

molotokКиївський районний суд м. Одеси визнав винним працівника поліції у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (отримання неправомірної вигоди).

 

 

 

 

 

Згідно вироку суду, в ніч з 22 на 23 грудня 2016 року чоловік, керуючи автомобілем «Опель Вектра» по вул. Водопровідна в м. Одесі, вчинив ДТП, в результаті якого пішоходу були спричинені тілесні ушкодження.

 

Проведення досудового розслідування було доручено старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту. В ході розслідування кримінального провадження у майора поліції виник умисел на отримання неправомірної вигоди.

 

Реалізуючи свій умисел, правоохоронець неодноразово викликав підозрюваного до свого службового кабінету та висловлював наміри щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.

 

Пізніше чоловік передав майору поліції через свого представника 1000 доларів США за не притягнення його до кримінальної відповідальності. Старшого слідчого одразу затримали на місці скоєння кримінального правопорушення.

 

Зазначимо, що потерпіла в ДТП згодом померла в лікарні.

 

В судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав та пояснив що це була провокація зі сторони правоохоронних органів.

 

Незважаючи на це, суд визнав винним екс-правоохоронця в отриманні неправомірної вигоди та призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки з конфіскацією майна.

 

Звернемо увагу, що вирок суду ще не набрав чинності та може бути оскаржений до Апеляційного суду Одеської області.