Головний зміст

1349935301 093009 study abroad 118 липня в МОН відбулася нарада щодо оновлення навчальних програм початкової школи. За участі заступника міністра освіти Павла Хобзея обговорювалися предмети художньо-естетичного циклу (музичне та образотворче мистецтво, фізична культура, трудове навчання).

 

 

 

 

 

«Є низка спільних змін, які торкнуться всіх предметів: в оновлених програмах буде забраний обов`язковий розподіл кількості годин на кожну тему. Вчитель зможе вирішувати сам – скільки часу якій темі приділити. Також в усіх вище названих предметах була значна частина важкої і непотрібної дітям теорії, яку програма вимагала не тільки вивчати, а й перевіряти знання учнів: музичні терміни, точні визначення художніх жанрів, невідповідна віковим особливостям дітей історія Олімпійських ігор. Коментатори на ЕдЕрі жалілися, що ці вимоги не залишають часу для власне фізкультури і творчості, або ж вчитель змушений порушувати програму. Тепер теорія буде забрана, або (як історія Олімпійських ігор) перенесена в старші класи та інші предмети - повідомила радник Міністра освіти і науки Іванна Коберник.

Зміни підтримав заступник міністра Павло Хобзей: «Діти 6-9 років мають малювати, творити і рухатися, а не заучувати на вказаних предметах теоретичні знання».

Нагадаємо, що розвантаження та оновлення програм відбувається у відповідності до чинного Державного стандарту початкової освіти. Наприкінці липня програми будуть винесені на затвердження Колегією МОН. На основі оновлених програм Міністерством будуть підготовлені нові орієнтовні вимоги до оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів та методичні рекомендації до оновлених програм. А на відкритій платформі ЕдЕра будуть викладені додаткові навчальні матеріали, щоб полегшити вчителям викладання за оновленими програмами.