Головний зміст

3402Рішенням Ради адвокатів України затверджено наміри запровадити мобільний додаток Legal Alarm. Інструмент оперативної адвокатської допомоги при проблемах з правоохоронними органами буде застосований для передачі екстрених повідомлень про порушення прав адвокатів до Рад адвокатів регіонів.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Такий крок було принято Радою адвокатів України разом з пакетом інших заходів реагування на сьогоднішнє загрозливе становище для незалежності професії та попередження подальших порушень прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності.
 
Додаток Legal Alarm містить ряд безкоштовних порад та інструкцій, які допоможуть захистити свої права під час обшуку, допиту, затримання. Натискання кнопки дозволяє викликати адвоката за конкретним місцем перебування особи у момент кризової ситуації, а також подати сигнал тривоги через соціальні мережі. Технічне забезпечення роботи цього додатку здійснює адвокатське об"єднання Juscutum. Виступивши з пропозицією до РАУ про використання цього продукту, керуючий партнер Juscutum Артем Афян запропонував пільгові умови користування додатком для адвокатів та органів адвокатського самоврядування.