Головний зміст

proh petПід час ток-шоу «Прожектор» на «7 каналі» судді Володимир Петренко та Павло Прохоров висловили свою позицію щодо вирішення проблеми вживання алкоголю за кермом.

 

 

 

 

 

 

Суддя Петренко Володимир, вказав, що справа не лише в тому законодавстві, що є тепер. На його думку, навіть якщо буде введена смертна кара - це не зупинить водіїв від вживання алкоголю за кермом. Це більше психологічний аспект. Необхідно, щоб людина сама розуміла, що сівши за кермо в нетверезому стані вона автоматично стає злочинцем.

 

Надзвичайно велике місце в профілактиці подібних правопорушень займає ЗМІ. Саме ЗМІ може висвітлювати наслідки, показувати рідних тих осіб, що постраждали внаслідок аварії, дати зрозуміти людям, що це може спричинити велику трагедію.

 

Також Володимир Петренко відповів на питання, чому громадськість вважає, що важко здобути справедливого вироку в даних випадках. Він вказав,що для цього необхідна злагоджена та правильна робота органів досудового слідства та суду, інакше хороший адвокат що спеціалізується на ДТП зможе розвалити будь-яку справу.

 

Суддя Павло Прохоров розповів, щовеликі штрафи та позбавлення права керування транспортним засобом не заважає особам повторно сідати за кермо в нетверезому стані вже без водійського посвідчення. І як наслідок – можливі ДТП. Тому, за його словами, доцільно ввести кримінальну відповідальність за повторне керування автомобілем в нетверезому стані.

 

 

Володимир  Петренко зазначив, що власне це і пропонувалося Асоціацією слідчих суддівУкраїни – посилення відповідальності у виглядізбільшення штрафу та призначення кримінальної відповідальності. Проте депутати прислухалися лише до пропозиції підвищення штрафу.

 

Тому,  до цієї проблеми необхідно підходити комплексно: варто не тільки посилити відповідальність, вкрай необхідно вести профілактичну роботу ще з дитинства.