Головний зміст

2015.08.20 ccbeНаціональна асоціація адвокатів України стала членом Ради адвокатських та правничних товариств Європи (ССВЕ).

 

 

 

 

 

 

 

Офіційно процес вступу до найбільшої професійної організації адвокатів в Європі розпочався 4 липня 2015 року, коли Рада адвокатів України схвалила подання заявки та надала згоду на застосування Правил професійної етики СВВЕ (застосування цих правил є одним з критеріїв членства). Рішення про початок вступу до ССВЕ також схвалив Зїзд адвокатів України. 16 червня 2016 року ССВЕ направила Звіт про заявку на членство НААУ. За висновками звіту, НААУ відповідає усім 4 критеріям членства і рекомендована до набуття такого статусу за рішенням пленарного засідання.

Зазначимо, що Рада адвокатських та правничих товариств Європи це міжнародна неприбуткова організація, заснована 1960 року. ССВЕ є визнаним представником адвокатури у відносинах з інституціями ЄС та Радою Європи, міжнародними організаціями по всьому світу. Через співпрацю з Європарламентом та Єврокомісією організація має вплив на розробку законодавства про адвокатуру та кримінальне і корпоративне законодавство, надає інформацію про зміни процедур у Європейському суді та ЄСПЛ.