Головний зміст

logo1Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук представив Концепцію підготовки новообраних суддів Верховного Суду.

 

 

 

 

 

 

Це відбулося 7 грудня 2016 року в Національній школі суддів України на координаційній зустрічі з представниками проектів міжнародної технічної допомоги, на якій обговорювали можливості та напрямки співпраці суддівської освіти з  міжнародними проектами,  координацію спільних зусиль у реалізації актуальних завдань.

Ректор відмітив, що Національна школа суддів України вбачає своїм завданням розробити та реалізувати на практиці спеціальну комплексну програму підготовки та підвищення кваліфікації новообраних суддів Верховного Суду. Ця програма покликана допомоги їм у входженні у професію та отриманні належних фахових знань і навичок.

Микола Оніщук зазначив, що насамперед, планується здійснити експрес-підготовку переможців конкурсу до їх призначення на посаду судді Верховного Суду. Ця підготовка матиме добровільний характер і буде, по-суті, коротким вступом у професію.

Національна школа суддів України також пропонуватиме суддям протягом першого року перебування на посаді пройти обов’язкову тижневу підготовку, яка проводитиметься за чотирма різними програмами в залежності від спеціалізації суддів. Крім того, новообрані судді зможуть підвищити кваліфікацію за власним вибором на тематичних короткотермінових тренінгах, на дистанційних курсах, а також залучатись до участі у круглих столах.