Головний зміст

123272Сьогодні, 5 липня 2017 року, Київський районний суд м. Одеси визнав винною жінку у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).

 

 

 

 

 

Так, згідно постанови суду, жінка, будучи державним службовцем в одному із управлінь Державної податкової інспекції в м. Одесі, несвоєчасно подала, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК декларацію за 2016 рік.

 

Відповідно до ч. 1 ст. 45 ЗУ «Про запобігання корупції», особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію за минулий рік.

 

Проте, суд встановив, що жінка подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, лише 15 червня 2017 року. Це підтверджується роздруківкою даної сторінки, відповідним рапортом та відповіддю за підписом Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Корчак Н. М.

 

Таким чином, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд визнав жінку винною у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та наклав на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

 

Звернемо увагу, що постанова суду ще не набрала законної сили.