Головний зміст

step4На засіданні 20 липня 2016 року Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження за зверненням Міністерства юстиції України про порушення вимог щодо несумісності, визначених Законом України «Про очищення влади», суддею Печерського районного суду міста Києва Отрош Інною Олексіївною.

 

 

 

 

Провадження відкрито на підставі частини третьої статті 1 Закону України «Про очищення влади», відповідно до якої протягом десяти років з дня набрання чинності цим Законом забороняється перебувати на посаді судді особам, що обіймали сукупно не менше року посаду у Вищій раді юстиції в період з 25 лютого 2010 року до 22 лютого 2014 року.

Як наголосив доповідач із вказаного питання, член ВРЮ А.Мірошниченко, Отрош І.О. була призначена на посаду члена ВРЮ з’їздом суддів України 16 вересня 2010 року і склала присягу члена ВРЮ 21 вересня 2010 року, а отже, у визначений Законом період перебувала на посаді члена ВРЮ і на неї поширюються заборони, передбачені частиною третьою статті 1 Закону, які є несумісними з перебуванням на посаді професійного судді, що слугує підставою для відкриття провадження щодо вимог законодавства про несумісність. Крім того, за повідомленням міністерства юстиції України Отрош І.О. не подала заяви про надання згоди на проведення перевірки відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про очищення влади».