Головний зміст

IMG 9817

Станом на 13 лютого, ВККС допустила до подальшої участі в конкурсі на посади суддів Верховного Суду 625 осіб. В цьому числі і член ГО «Асоціація слідчих суддів України» та суддя Київського районного суду м. Одеси Ігор Борщов.

 

 

 

 

 

Наступний етап конкурсу – тестування – призначений на 16 лютого 2017 року.

Суддя Ігор Борщов, відправляючи правосуддя вже 15 років у військовому суді та суді загальної юрисдикції, розглядав справи всіх категорій.

 

Як член ГО «Асоціація слідчих суддів України», суддя  Ігор Борщов надавав пропозиції з удосконалення процесуального законодавства, які в подальшому були направлені до суб’єктів законодавчої ініціативи.

 

Кілька років Ігор Борщов буввикладачем в Одеському регіональному відділенні національної школи суддів України та НУ «Одеська юридична академія». Має чимало публікацій стосовно з пропозиціями поліпшення національного законодавства.

Прагнучи подолати несправедливість, захистити права і законні інтереси суддів - п’ятирічок , Ігор Борщов виступав з ініціативою, яка була підтримана ГО «Асоціація слідчих суддів України», про зобов'язання Вищої ради правосуддя на законодавчому рівні автоматично, без додаткових іспитів і конкурсів, прийняти рішення про призначення рекомендованих суддів, і про скасування норми п. 17 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 року №1402-VIII про звільнення суддів, п'ятирічний термін повноважень яких закінчився.

 

IMG 2815 1

 

 

За ініціативою члена АССУ Ігоря Борщова, в суди, наукові установи та адвокатські об’єднання були направлені пропозиції стосовно декриміналізації ст.375 КК України та тлумачення терміну «як неправосудного» які знайшли підтримку серед суддівської спільноти.

 

Після цього Громадська організація «Асоціація слідчих суддів України» звернулась до Верховного Суду України з пропозицією розглянути на Пленумі Верховного Суду України питання звернення до Конституційного Суду України з конституційним поданням щодо офіційне тлумачення словосполучення слів „як неправосудного“, яке міститься у частині четвертій статті 62 Конституції України.

 

24 січня, друга колегія суддів Конституційного суду України на засіданні розподілила конституційне подання, що надійшло до КСУ від Верховного Суду України та затвердила суддю-доповідача.

 

Ігор Олексійович Борщов вказував і на певні недоліки діючого закону «Про пробацію» та висловив своє бачення подальших законодавчих змін. Зокрема, він пропонує: «По-перше, залучати представника органу пробації на стадії досудового розслідування та направляти обвинувальний акт до суду вже з досудовою доповіддю. По-друге, розширити дію Закону і на осіб, які вчинили адміністративні правопорушення тощо».