Головний зміст

 
gbyfktibyuvhgrfedУкраїна ратифікувала Рамкову конвенцію ООН про зміну клімату (далі - Конвенція) у 1997 році. Будучи її Стороною, вона визнала, що зміна клімату Землі та її несприятливі наслідки є предметом спільного занепокоєння людства, а отже, всі країни повинні зробити свій внесок, враховуючи спільну, але диференційовану відповідальність, для зменшення викидів парникових газів, які, в свою чергу, викликають глобальне потепління.
 
 
 
 
 
 
 
 
Паризьку угоду учинено 12 грудня 2015 року у м. Париж на Двадцять першій Конференції Сторін Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату та підписану від імені України 22 квітня 2016 року у м. Нью-Йорку, яка замінює Кіотський протокол до Рамкової конвенції Організації Об'єднаних Націй про зміну клімату, який був ратифікований Законом України від 4 лютого 2004 року.
 
 
В результаті ратифікації Паризької угоди Україна приєднається до міжнародно-правового інструменту, що прийде на зміну Кіотському протоколу та передбачатиме, що кожна Сторона Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (далі - Конвенція) буде робити певні кроки щодо боротьби зі зміною клімату відповідно до своїх можливостей у світлі різних національних обставин. Паризька угода набере чинності, коли не менше 55 Сторін Конвенції, на частку яких, за оцінками, припадає в сукупності щонайменше 55 відсотків загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, затвердження або приєднання. 
 
Проект Закону зареєстровано за №0105.