Головний зміст

dsc 5330 650x410Директор національного антикорупційного бюро Артем Ситник спеціально для видання «Я і закон» розповів про те, чому критикують антикорупційні органи і як це можна виправити.

 

 

 

 

 

На сьогоднішній день у штаті НАБУ 150 детективів. Після закінчення конкурсу, ми плануємо, що у нас залишиться ще 38 вакантних посад детективів. Всі інші служби на 99% укомплектовані. Роботи багато. Майже кожне українське підприємство знаходиться в жахливому стані, так як через корупційні схеми вимиваються гроші. Якщо послухати експертів, то вони тільки й говорять, що антикорупційні органи не ефективні і погано працюють. Але ж всі питають, де вироки судів? 90% критики саме з-за цього.

Я не буду говорити про те, які судді: погані або хороші. Однак проблема в тому, що не у всіх судах можна сформувати «трійки». Це призводить до того, що деякі справи постійно переміщуються між судами. Але так як в більшості судів на даний момент кадровий голод, то наші справи не слухаються з об'єктивних причин. Цю проблему вирішить створення антикорупційного суду. Без створення такого суду всі наші зусилля будуть на нульовому рівні.