Головний зміст

vartaКиївський районний суд м. Одеси взяв під варту на 60 днів 25-річного громадянина Азербайджану за підозрою у вчиненні легкого тілесного ушкодження працівникові правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

 

 

 

 

 В серпні 2016 року екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль Мерседес, яким керував підозрюваний, за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з чоловіком, інспектори виявили характерні ознаки алкогольного сп’яніння: сильний запах з порожнини рота, почервоніння очей, порушення мови та поведінка, що не відповідає обстановці, нецензурна лайка в бік поліцейських, та запропонували підозрюваному пройти тест на стан сп’яніння. Від проходження тесту підозрюваний відмовився.

 

Під час цього на місці подій зібралась група друзів та родичів підозрюваного, котрі були агресивно налаштовані до працівників поліції, голосно сперечалися, погрожували працівникам поліції та їх родичам фізичною розправою. Враховуючи ситуацію, що склалась поліцейські викликали підмогу: 6 екіпажів Управління патрульної поліції, котрі намагались забезпечити дотримання публічного порядку та запобігти вчиненню правопорушень.

 

Під час спілкування з поліцейськими, підозрюваний намагався сісти за кермо автомобілю одного з друзів в стані алкогольного сп’яніння та залишити місце подій, проте йому намагались завадити співробітники поліції. Обурений цим, підозрюваний вдарив одного з поліцейських по потилиці. Після чого до нього було застосовано газовий балончик «Терен 4м».

 

Побачивши це, до чоловіка почали підбігати родичі та друзі, які погрожували поліцейським та відтіснили їх від підозрюваного. Скориставшись цим, чоловік сів до машини, за кермом якої була його знайома, яка рушила з місця подій, скоюючи наїзд на поліцейських. Один з екіпажів патрульної поліції наздогнав правопорушника та повернув на місце скоєння правопорушення. Для того, щоб він не створив загрозу собі та оточуючим, до підозрюваного застосували кайданки.

 

Один з поліцейських, який прибув на підмогу, намагався заспокоїти натовп, який обурило те, що на підозрюваного наділи кайданки. В цей час підозрюваний раптово підбіг до нього та наніс йому удар  ногою спочатку по нозі, а потім коліном в область паху, від якого той впав на землю, спричинивши легкі тілесні ушкодження працівнику правоохоронних органів.

 

Варто зазначити, що підозрюваний не мешкав за місцем реєстрації, не з’являвся за викликами слідчого та переховувався від правоохоронних органів, в зв’язку з чим повідомлення про підозру йому вручили лише 1 серпня 2017 року.

 

За вчинені діяння підозрюваному загрожує до 5 років позбавлення волі.