Головний зміст

fdfdfЗ 1 по 31 серпня інформаційне агентство «Одеса Медіа» разом з благодійним фондом «Журналісти за демократію» провели інтернет-голосування «100 впливових одеситів – 2017». Це вже третій щорічний рейтинг, який проводять в Одесі.

 

 

 

 

 

Визначення впливових одеситів проходило у два етапи. Перший – це народне голосування на сайті інформаційного агентства, яке відбувалось протягом усього серпня. Кожна особа могла раз в день обрати від 3 до 50 фаворитів та проголосувати за них. У початковий список увійшли 370 кандидатів, серед яких був і голова Київського районного суду міста Одеси.

 

За результатами народного голосування Сергій Чванкін отримав 22209 голосів та посів 9 місце.

 

027e6391aeef82ee36cf113ee5896332

 

569864690fb2bc254deac5d99f0c20c9

 

 

Наступним етапом було експертне оцінювання. Більше двадцяти фахівців в сфері бізнесу, політики, освіти, культури та інших ставили оцінки учасникам, таким чином визначаючи кращих. Кожен експерт при цьому керувався власними переконаннями і критеріями впливовості.

 

Експерти оцінювали кандидатів в десяти категоріях: «Влада», «Громадська діяльність», «Бізнес», «Силові структури», «Релігія», «Юриспруденція», «Охорона здоров'я», «Наука і освіта», «Культура і мистецтво», « ЗМІ ».

 

За результатами народного голосування та експертної оцінки голова Київського райсуду м. Одеси Сергій Чванкін посів 19 місце, таким чином увійшовши до двадцятки впливових одеситів 2017 року.

 

Під час прес-конфренції яку провели організатори рейтингу, один з експертів, голова громадської організації «Союз юристів Одеської області» Олександр Рябець позитивно відзначив зростання впливовості представників юриспруденції.

 

«На відміну від окремо взятих суддів, голови судів дійсно мають певну впливовість, - сказав Олександр Рябець. - Морщагіна і Чванкін увійшли до двадцятки лідерів завдяки тому, що ефективно використовують час судової реформи, співпрацюють з ОБСЄ, ООН та іншими міжнародними організаціями, запрошують до Одеси шанованих експертів. Наприклад, нещодавно Київський суд відвідала посол Америки».