Головний зміст

fgjhfghnfgСьогодні, 8 травня 2018 року, в Одеському регіональному відділенні Національної школи суддів України кандидати на посаду судді складали іспит в рамках блоку «Цивільне судочинство».

 

 

 

 

Вказане оцінювання передбачено процедурою проходження спеціальної підготовка кандидатів на посаду судді, яка включає теоретичну та практичну підготовку.

 

«Національна школа суддів України проводить спеціальну підготовку в містах Києві, Львові, Харкові та Одесі. Наразі в Одесі проходять підготовку 17 слухачів, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше 3 роки. Їх підготовка триватиме 3 місяці. Спеціальна підготовка включає теоретичну та практичну підготовку кандидатів на посаду судді та полягає у формуванні фахових умінь, навичок і високої професійної культури, психологічну адаптацію до професії судді. Мета спеціальної підготовки – допомогти кандидатам на посаду судді розвинути особисті якості та набути професійних умінь і навичок, необхідних для якісного виконання обов’язків судді», - зазначив заслужений юрист України, проректор по забезпеченню організаційної діяльності НШС України Володимир Мазурок.

IMG 6383

«Викладачами в Національній школі суддів є діючі судді та судді у відставці. У кандидатів на посаду судді є унікальна можливість навчатись у них та переймати практичний досвід. Коли мене призначали суддею, в мене такої нагоди не було і доводилося самому з перших днів опановувати суддівську роботу. На сьогоднішній день в судах України серйозний дефіцит кадрів, вакантними є близько 2000 посад. Саме тому зараз стоїть питання про скорочення терміну підготовки для кандидатів на посаду судді з 12 до 9 місяців», - зазначив директор Одеського регіонального відділення НШС України Валерій Левенець.

IMG 6387

Кандидати на посаду судді розпочали іспит о 10 годині. На написання рішення по цивільній справі їм виділили 4 години. Завдання виконується на комп’ютері , після чого його перевірить експертна комісія. Бали за виконання цього завдання кандидати дізнаються не раніше 16 травня.

 

IMG 6324

 

IMG 6346

 

IMG 6396

 

IMG 6410

 

IMG 6412

 

IMG 6399

 

IMG 6424