Головний зміст

sud54677568768965959Київський районний суд міста Одеси відсторонив від посади співробітника митної служби, який підозрюється у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди.

 

 

 

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що в жовтні 2021 році у громадянина виникла необхідність у своїх власних приватних інтересах виїхати за кордон з метою отримання прибутку шляхом закупівлі та подальшого перепродажу товарів на території Республіки Молдова.

За попередніми розрахунками, йому необхідно перевезти через кордон готівкові кошти у розмірі 25000 доларів США. З цією метою він звернувся з консультацією до головного державного інспектора митного поста «Старокозаче» Одеської митниці, який там працював.

Громадянин зателефонував митному інспектору, вони зустрілися та обговорили умови. Митний інспектор повідомив, що перевезення грошових коштів у іноземній валюті потребує документального підтвердження їх походження, та у будь-якому разі за перевезення іноземної валюти необхідно платити грошові кошти.

Підозрюваний запропонував громадянину за 250 доларів не вживати ніяких заходів під час перетину кордону громадянином, який не документуватиме перевезення готівки.

25.01.2022 «за сприяння» митного інспектора громадянин перетнув кордон та виїхав до Молдови із незадекларованими коштами. 27.01.2022 підозрюваний зустрівся з громадянином для отримання 250 доларів та був затриманий працівниками правоохоронних органів у порядку ст. 208 КПК України.

Суд відсторонив підозрюваного від посади до 23 березня 2022 року.