Головний зміст

 

1 sud molotok 300x240Київський районний суд міста Одеси ухвалив вирок відносно 66-річного чоловіка, якого обвинувачують у колабораційній діяльності – публічних закликах до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч.1. ст.111-1).

 

 

 

 

 

 

 

Згідно вироку суду, обвинувачений, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свої дій, діючи умисно в умовах воєнного стану, з метою сприяння РФ та її представникам в ослабленні національних інтересів України створював в суспільстві думки про виправданість та легітимність дій російських окупантів. Будучі прихильником країни-агресора, чоловік розмістив в соціальній мережі «ВКонтакте» публікації, що закликають до підтримки дій держави-агресора. Обвинувачений супроводжував свої дописи зображеннями архітектурних споруд м.Одеси та висловлював радість від дій РФ та твердження з приводу того, що українські міста (Одеса, Харків та Миколаїв) з нетерпінням очікують приєднання до Росії.

 

 

Обвинувачений визнав свою винуватість та не оспорював встановлені досудовим розслідуванням обставини. Врахувавши щире каяття, пенсійний вік та скоєння злочину вперше суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення права обіймати посади в державних органах влади і органах місцевого самоврядування на строк десять років.

 

 

Зазначимо, що вирок не набрав законної сили.