Головний зміст

104238Комісія звернулася до Міністерства охорони здоров’я України з приводу дійсності медичних довідок форми № 133/о, адже у зв’язку з проведенням добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, оголошеного Комісією 03 квітня 2017 року, необхідно провести спеціальну перевірку кандидатів, зокрема стан їх здоров’я.

 

 

 

Статтею 71 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено перелік документів, які кандидат на посаду судді повинен подати до Комісії для участі у доборі, зокрема довідку медичної установи про стан здоров’я кандидата з висновком щодо його придатності до роботи на посаді, пов’язаній із виконанням функцій держави. Крім того, цей закон забороняє Комісії вимагати від кандидата надання документів, не визначених цією статтею.

 

Оскільки наказом Міністерства охорони здоров’я України від 10 лютого 2017 року № 116 визнано таким, що втратив чинність наказ МОЗ України від 30 липня 2012 року № 587 «Про порядок проведення медичного огляду та спеціальної перевірки особи, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функції держави або місцевого самоврядування», яким, зокрема, затверджено форму первинної облікової документації № 133/о «Медична довідка про стан здоров’я особи, яка претендує яка претендує на зайняття посади, пов’язаної з виконанням функції держави або місцевого самоврядування», Вища Кваліфікаційна комісія України звернулася до Міністерства охорони здоров’я  за роз’ясненнями.

 

Задля цього ВККС 14 квітня 2017 року направила лист за № 21-2181/17 в.о. Міністра охорони здоров’я України пані Уляні Супрун, в якому Комісія просить у найкоротші терміни повідомити про дійсність медичних довідок форми № 133/о, виданих до та після набрання чинності наказом МОЗ України від 10 лютого 2017 року № 116, а також щодо можливості проведення МОЗ України або іншими уповноваженими органами спеціальної перевірки відомостей стосовно кандидатів за такими довідками.

 

У разі неможливості проведення спеціальної перевірки за медичними довідками форми № 133/о Комісія попросила МОЗ України повідомити форму медичної довідки про стан здоров’я кандидата з висновком щодо його придатності до роботи на посаді, пов’язаній із виконанням функцій держави, яка має бути подана до Комісії кандидатом відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій та статус суддів».

 

 

лист ВККС Уляні Супрун.jpg