Головний зміст

757629 w 300Голова Одеського апеляційного господарського суду Морщагіна Наталія Станіславівна та суддя цього суду Головей Віктор Миколайович повідомили Вищу раду правосуддя про втручання в діяльність судді.

 

 

 

 

Нагадаємо, що 7 червня 2017 року перед початком розгляду апеляційних скарг дочірнього підприємства «МАККЕНЛІ» та Фонтанської сільської ради Комінтернівського району Одеської області на рішення господарського суду Одеської області від 9 вересня 2016 року біля будівлі суду зібралась значна кількість невідомих осіб, які забарикадували автомобільними шинами прохід під парканом суду, влаштували пікетування адміністративної будівлі, пошкодили скляні двері залу судового засідання, а також інше майно суду, застосували газ невідомого походження, який через вибите скло потрапив до приміщень суду, внаслідок чого працівники апарату та судді зазнали ушкоджень дихальних шляхів і слизової оболонки очей, у зв’язку із чим було викликано бригаду швидкої медичної допомоги.

 

З метою збереження життя, здоров’я та забезпечення безпеки відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів, у зв’язку з неможливістю проведення в цей день судових засідань в умовах фізичного і психологічного тиску Одеським апеляційним господарським судом та господарським судом Одеської області (які розташовані в одній адміністративній будівлі) на спільних зборах суддів прийнято рішення про припинення розгляду справ, призначених на вказану дату.

 

3 червня 2017 року до будинку, в якому з родиною проживає суддя Головей В.М., що є членом колегії суддів у цій справі, прибули невідомі особи, які, використовуючи звукопідсилювальну техніку, вигукували образливі гасла на адресу судді у зв’язку з розглядом зазначеної справи, спонукаючи його до винесення конкретного рішення.

 

Встановлено, що повідомлення голови Одеського апеляційного господарського суду Морщагіної Н.С. та судді Одеського апеляційного господарського суду Головея В.М. про втручання у діяльність як судді щодо здійснення правосуддя Генеральною прокуратурою України надіслано до прокуратури Одеської області, про що повідомлено суддів.

 

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя 25 січня 2018 року ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розслідування та розкриття злочину, вчиненого стосовно судді Одеського апеляційного господарського суду Головея Віктора Миколайовича.